Обявиха двата клуба, заради които стана скандала на Конгреса на БФС

0
Борислав Михайлов
Снимка lap.bg

Ощо 482, а не 483 са били регистрираните делегати за извънредния конгрес на БФС, който се проведе на 12 октомври 2021 година. Това става ясно от списъците, които футболният съюз публикува в петък. В отделен списък са посочени делегатите, които са гласували за президент на БФС. Те са 480.

Тоест имаме двама делегати, които са се регистрирали, но после не са гласували за президент на БФС. Това са Иван Димитров от ФК Авангард, село Бачево и Веселин Милачков от ФК Риал, град Перник. Все още няма информация дали те са били в залата, но не са упражнили правото си на глас при избора за президент на БФС, или пък са напуснали конгреса много преди да се пристъпи към гласуване.

Изборът бе спечелен от Борислав Михайлов, който получи 241 гласа срещу 230 за Димитър Бербатов. Осем гласа отидоха за Христо Порточанов, а една бюлетина бе невалидна. Именно делегатите на въпросните два клуба предизвикаха големия скандал между екипите на Михайлов и Бербатов. Михайлов бе обявен за победител след първия тур, но подгласникът му твърди, че е трябвало да има балотаж, тъй като не е събрал необходимите 242 гласа – 50 процента плюс един глас.

От щаба на Михайлов са категорични, че под присъствали не се разбира регистрирани, а гласували и поради тази причина 241 гласа събират необходимите 50 процента плюс един глас за успех още на първия тур, както повелява Уставът на съюза. 

Сега се очаква решението на Търговския регистър дали ще впише Борислав Михайлов като президент на БФС, а след това и на съда, ако някоя от засегнатите страни обжалва становището на ТР.Видяно 10 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.