Нюкасъл вече е с най-богатите собственици

0
Мохамед
Снимка: Twitter

Собственикът на Нюкасъл Майк Ашли продаде клуба за 300 млн.евро на инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Фондът придобива 80 процента от акциите на Нюкасъл.

Останалите 20 процента ще бъдат в Аманда Стейвли и братята Дейвид и Саймън Рубен, за които се твърди, че са второто най-богато семейство във Великобритания. Така приключва 14-годишният период, в който недолюбваният от феновете на „свраките“ Майк Ашли управляваше доста противоречиво Нюкюсъл.

Според медиите на Острова английският клуб вече има най-богатият собственик в света на футбола, тъй като състоянието на принц Мохамед бин Салман се оценява на 320 милиарда паунда, което е с петнайсет пъти по-голямо от това на собственика на Манчестър Сити Шейх Мансур – 21 милиарда, и със сто милиарда повече от собствениците на Пари Сен Жермен – 220 милиарда.

Според английските журналисти едно от първите решения на новите собственици ще бъде да уволнят мениджъра на Нюкасъл Стийв Брус.

Видяно 18 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.