Новият сезон във футбола започна със сензация в Пловдив

0
Хебър
Снимка: lap.bg

Новият сезон във футбола започна със сензация в Пловдив. Новакът Хебър спечели с 1:0 бронзовия медалист Ботев в Коматево след гол-шедьовър в 77-ата минута. Тогава Цветелин Тонев се разписа със страхотен удар от въздуха, а попадението остана единственото в срещата.

Гостите първи стигнаха до чиста позиция в 14-тата минута, когато Ивайло Михайлов бе изведен на чиста позиция, но шутира слабо във вратаря. Ботев отговори с удар на Емануел Току и пропуск на Антоан Бароан, който получи пас от Па Конате, но не може да улучи добре топката и да я насочи към вратата.

В 61-вата минута Току отправи опасен удар, но Петър Дебърлиев изби, а в 74-тата минута Бароан уцели страничната греда. След три минути обаче Хебър вече ликуваше. Топката бе изчистена до границата на голямото наказателно поле, Цветелин Тонев я посрещна и препарира Хидиед Ханкич с брилятно воле.

Хебър игра тактически правилно и изпълни своя план, а Ботев нямаше идеи как да превземе вратата на съперника и очевидно му се отрази липсата на 4-5 титуляри.

Видяно 16 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.