Нови два масови боя във Франция

0
полиция
Снимка: Pixabay

Войната между феновете във Франция този сезон продължава. От началото на френската Лига 1 са изминали едва 7 кръга, а вече станахме свидетели на четири масови мелета.

Коридата започна в дербито между Ница и Марсилия, когато фенове на домакините нахлуха на терена. Миналата седмица се стигна до сблъсък между агитките на Ланс и Лил на полувремето на тяхното дерби.

Сега ексцесии имаше и след мача на Анже и Олимпик (Марсилия), а на магистрала хулигани на Монпелие причакаха автобуса с агитката на Бордо. Полицията потвърди за 16 ранени след засадата.

Виновни за първия случай са запалянковците на Марсилия, които нахлуха на терена и прекосиха цялото игрище, за да влязат в ръкопашен бой с феновете на съперника.

Трудно е да бъде обяснена тази мощна вълна от насилие във Франция.

Очакват се строги наказания от шефовете на Лига 1. Масовите мелета засенчиха еуфорията от пристигането на Лионел Меси в местния футбол.


Видяно 4 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.