Букмейкър на месеца
100% до 250лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
250лв за Спорт
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Новата футболна лига на САЩ, която променя правилата

0
млс

В САЩ футболът е над всичко и всички. Но не истинският футбол, а американският. Тъй нареченият „сокър“ все още не може да се мери по популярност нито с НФЛ, нито с НБА, нито с бейзбола, нито пък с хокея. Въпреки че футоблът претърпя истинска метаморфозра през последните 30 години и в САЩ красивата игра продължава да набира скорост, то смело можем да кажем, че в следващите 200 години тя все още няма да е близо до големите кучета.

И това е нормално. САЩ е огромен пазар със съвсем различни прищявки и интереси. Шоуто е на първо място, след това е победата. Американците обичат забавата и боготворят непредсказуемостта. Именно затова двата най-практикувани спорта – американският футбол и баскетбола имат по няколко точки – 1,2,3,4,6,7,8…

Европейският футбол също не бе достатъчно привлекателен за американците и те се опитаха да го модифицират по свой си начин. В немалък период от време дузпите в МЛС се „биеха“ от центъра, като изпълнителят тръгваше с кълбото само срещу вратаря, който пък имаше правото да излиза извън наказателното поле. Слава Богу, днес това правило е в миналото. Не там, обаче, е желанието на футболните хора в Америка да продължават да „коригират“ най-великата игра на планетата. Но този път може и да е за добро.

През месец март стартира MLS NEXT PRO – третият ешалон на американския футбол след МЛС и USL Championship. Третата лига, която е съставена от 20 отбора, предприе два много смели хода, променяйки правилата за играчите, които лежат на тревата с цел „продаване“ на нарушението и изпросване на картон И наказанието при червен картон.

А именно:

Правилото за получаване на медицинска помощ извън игралното поле позволява играта да се подновява по-бързо, докато играчите получават медицинска помощ от лекарите извън терена.

Ако даден играч лежи на игрището след съприкосновение с противников играч повече от 15 секунди, медицински екип влиза на терена за да прегледа играча и да състоянието му и да му помогнат да напусне терена. След като футболистът е извън игра, той трябва да остане неактивен за три минути, без значение дали може да се завърне на момента или има по-сериозна травма.

Изключение правят специфичните случаи, включитлено удар в главата, проблеми със сърцето и други усложнения.

Правилото за наказание при червен картон означава, че ако играч получи червен картон, той ще пропусне следващият мач срещу този отбор. Правилото важи и при директно изгонване и при два жълти картона. По този начин се контролира дисциплината у играчите, а наказанието дава справедливост и на двата отбора.

Видяно 13 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.