Никола Йокич получи втория си MVP приз в родния му Сомбор

0
никола йокич нба

Сръбският център на Денвър Нъгетс Никола Йокич спечели приза за Най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада за втори пореден сезон. „Жокера“ се превръща във 13-ия играч и 5-ия център в историята на лигата, който печели най-ценния индивидуален приз за втора поредна година.

27-годишният балканец бе приятно изненадан в сряда, получавайки приза от своя треньор в Денвър Майкъл Малоун. По принцип тези награждавания се случват на специални подиуми и церемонии, но този път това се случи в родната къща на Никола в Сомбор, Сърбия.

Денвър отпадна в първия кръг на плейофите, завършвайки редовния сезон на шесто място в западната конференция. Йокич завърши редовната кампания с 27.1 точки, 13.8 борби, 7.9 асистенции, 58.3% успешна стрелба, 1.5 отнети топки и 0.9 чадъра средно на мач.


Видяно 4 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.