Нещата се влошават: УЕФА погва Ювентус

0
УЕФА
Снимка: Twitter

Ювентус ще бъде разследван от Комисията за финансов контрол, потвърдиха от УЕФА, цитирани от агенция ДПА.
По-рано тази седмица президентът Андреа Аниели, вицепрезидентът Павел Недвед и изпълнителният директор Маурицио Аривабене напуснаха поставете си в ръководството на клуба.

Това се случи на фона на разследване за предполагаеми данъчни измами, което Юве отрича и на факта, че клубът отчете рекордни загуби от 254,3 милиона евро за сезон 2021/2022.

УЕФА обяви днес, че Комисията за финансов контрол е започнала официално разследване.
Причината са съмнения за възможно нарушаване на правилата за лицензиране и финансов феърплей, уточниха от централата в изявление.

„Разследването ще се концентрира върху предполагаемите финансови нарушения, които наскоро бяха оповестени публично в резултат на процедурите, водени от италианската Комисия за компании и обмен и прокуратурата в Торино. На 23 август Комисията за финансов контрол сключи споразумение с Ювентус въз основа на финансовата информация, предоставена преди това от клуба, отнасяща се до финансовите години, приключващи през 2018, 2019, 2020, 2021 и 2022-а“, се казва в съобщението.

В него се добавя, че ако разследването установи, че финансовото състояние на Юве е „значително различно“ от това, което е било оценено по време на споразумението. Тогава комисията си запазва правото да прекрати споразумението и да предприеме „всяка правна стъпка, която сметне за подходяща и да наложи дисциплинарни мерки“.
Видяно 14 пъти

Автор

Иван Алексов

Иван Алексов

Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.