Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Некадърни играчи провалят България

0
България
Снимка: lap.bg

Ясен Петров не че беше безгрешен, но не е нито първият селекционер, нито последният, който се проваля в държавния тим по футбол след последното му класиране на голям форум преди осемнайсет години. Преди него не се справиха и далеч по-известни имена, някои от които футболни гении.

Визирам, разбира се, Христо Стоичков и Лотар Матеус. Доказани в бранша или герои от САЩ 94 също удариха на камък в опитите си да реанимират трикольорите. Пламен Марков, който е класирал тима на последното голямо първенство, се срина при втория си опит, Димитър Пенев, който е най-успешния ни селекционер – също. Ами Станимир Стоилов, Любослав Пенев, Петър Хубчев, Красимир Балъков. И те останаха с празни ръце, и не си тръгнаха през парадния вход.

Щом на такива емблематични футболни специалисти, някои от които и уникални футболисти, не бе по силите да успеят справят, какво да говорим за Ясен Петров, който на фона на тези знаменитости е най-скромното име. Тези преди него викаха една дузина играчи, Пловдивският Джанини ги последва, дори може да има претенции, че опита да наложи в националния най-много млади изпълнители.

Но крайният резултат, и преди, и сега, е едно голямо НИЩО. Ние свикнахме да упрекваме селекционерите след всеки позор или неуспех. Но, мисля, че е дошло време своята отговорност да поемат и играчите. Говоря за настоящето, тъй като и да се връщаме назад във времето, нищо не може да променим.

Вижда се, че от тези момчета, които сега са в националния, на много от тях фланелката им „тежи“. И неслучайно някои от тях не играят в клубните си отбори или рядко помирисват терен, а други просто на стават, нямат нужните качества, нямат класа или не са подготвени още за такова голямо предизвикателство – да защитават с чест каузата на България. 

Така че нека се замислят до какво води тяхното присъствие в тима. И понеже е възможно част от тях да продължат да бъдат канени, казвам част, тъй като не е за вярване, че може всичките да получат покани от следващия постоянен селекционер, когато бъде назначен, ако те имат морал и достойнство, нека сами да отклонят повиквателната. Най-малкото, за да не пречат на България.

Видяно 45 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.