Неймар влиза в съда по обвинения за измама

0
Неймар
Снимка: Twitter

Девет години след преминаването си в Барселона Неймар ще бъде съден за нередности по трансфера му от Сантос. Бразилският национал е обвинен за измама и корупция. Заедно с него сред обвиняемите са родителите на футболиста на Пари Сен Жермен, както и двама бивши президенти на Барселона – Жозеп Мария Бартомеу и Сандро Росел.

Делото, което е заведено от инвестиционния фонд DIS, се точи от години, но сега има дата за процеса. То ще започне на 17 октомври и трябва да продължи до края на октомври, което е няколко седмици преди началото на Световното първенство в Катар.

Инвестиционният фонд DIS притежава част от правата на Неймар преди той да премине в Барселона и според тях е трябвало да получи 40 процента от трансферната сума, което тогава е над 50 милиона евро. От компанията твърдят, че са получили по-малка сума поради договорка между представителите на играча и Барселона.

Разследването се е провело в Испания и Бразилия, а процесът ще бъде в Барселона. Неймар и всички обвиняеми отричат да са извършили нещо нередно. Играчът, родителите му и двата клуба пуснаха жалба за отхвърляне на обвиненията, но всички те бяха отхвърлени и сега решението отива в съда.

Видяно 24 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.