Неймар се размина със затвора

0
Неймар
Снимка: Twitter

Прокуратурата сне всички обвинения в корупция срещу Неймар при трансфера му от Сантос в Барселона. Прокурорите оправдаха нападателя и всички други участници в сделката.

Искът срещу 30-годишния играч, родителите му, бившите президенти на Барселона Жозеп Бартомеу и Сандро Росел и бившия директор на Сантос Одилио Родригес е подаден от DIS.

Ищецът поиска пет години затвор и обезщетение от 150 милиона евро за Неймар. След като всички обвиняеми се явиха в съда, прокурорът заяви, че „няма дори намек за престъпление“. Той поиска всички обвиняеми да бъдат оправдани.

DIS притежава 40% от трансферните права на играча, които придобива през 2009 г., в началото на кариерата на Неймар в Сантос. Дружеството твърди, че не е получило дължимата сума от бразилския клуб за трансфера на Неймар в Барселона.


Видяно 27 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.