Не остана време – Психологията на ЦСКА и Левски до финала

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

Остават броени часове до финала за Купата на България между ЦСКА и Левски, и напрежението става все по-голямо. В последните станахме свидетели на няколко хитринки от двата столични гранда.

От „червения“ лагер негодуваха по повод назначаването на за главен арбитър. Очaкваше се най-добрият български съдия Георги Кабаков да свири битката за трофея. Решението действително е странно и неочаквано.

Последва реакция от Левски. Топката бе в техните и я отигра старши треньорът Станимир Стоилов. Мъри се хвърли да се прави отново на голям левскар и да се хареса на феновете, като написа ЦСКА с тире и кавички. Тази тема се изтърка преди години и не отива на начетен човек като него да се прави на интересен така, при положение, че неговият клуб не си плаща вноските към НАП и отдавна трябваше да е потеглил към Трета лига.

В отговора си Стоилов нападна Гриша Ганчев и някак забрави за времето, когато работи за него в Литекс. И тогава ли безнесменът назначаваше съдиите? И помни ли едно срамно отпадане с 0:4 у дома след победа в първия мач? Сигурно и тогава Гриша е бил виновен.

Словесните престрелки продължиха с редица изказвания на бивши футболисти на двата отбора. Всеки един от тях посочваше като прогноза купата да отиде в този отбор, в който е играл.

Тогава дойде моментът Алън Пардю да обяви, че ако беше неутрален, би посочил Левски за фаворит. Това хвърли в сериозен размисъл цесекарите, но пък е много хитър ход от психологията. По този начин британецът погали егото на „сините“ и това може да им изиграе лоша шега в неделя. Не бива да забравяме, че те нямат победа вече десет поредни мача над 31-кратните шампиони.

Предстои да разберем чия стратегия преди големия финал е била правилна и как ще се отразят психологическите атаки на самите футболисти. Не малка част от тях никога не са играли в подобен мач. 

Видяно 6 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.