НБА наказа Никола Йокич за един мач

0
никола йокич нба

Най-полезният играч в НБА за изминалия сезон Никола Йокич бе наказан с лишаване от състезателни права и заплата за следващия мач на неговия тим Денвър Нъгетс. 26-годишният сърбин ще трябва и да заплати глоба в размер на още $50 000. Причината за наказанието е стълкновението между него и Маркийф Морис от Маями Хийт в срещата между двата отбора преди броени дни.

Въпросният инцидент се случи при оставащи малко повече от две минути, когато Морис направи неспортсментски фал срещу Йокич, като сърбинът се готвеше да стреля от средата на игрището. Балканецът не остана длъжен на съперника си и моментално го изблъска в гръб, което доведе до гневни реакции от страна на съотборниците на Морис.

Йокич бе наказан с технически фал и двамата бяха изгонени. Морис няма да пропусне игрово време за „горещите“, но също ще трябва да заплати глоба от $50 000. Джими Бътлър от Маями също е глобен с $30 000 от НБА за това, че се е опитал да ескалира напрежението между двете страни.

Следващият мач на Денвър е гостуване на Индиана Пейсърс.


Видяно 29 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.