Наско Сираков говори за бъдещето на Левски

0
Наско Сираков
Снимка: lap.bg

Собственикът и легенда на Левски Наско Сираков даде информация относно неясното бъдеще на синия клуб и за кандидат-купувача Джо Диксън. Големият нападател от миналото разкри, че и той не вярва напълно на англичанина и че е дал за проверка документите от американска институция, която Диксън му е оставил.

Очакванията са яснота по тях да има до сряда. Сираков говори и за срещата му с бившия наставник на „сините“ Станимир Стоилов.

„До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Беше ми изпратен документ от американска финансова институция с инвестиции над 150 милиона долара. Разбира се, като всички, и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка и се надявам до 2-3 дни да имаме яснота.

„По-важното е условията, които съм поставил за клуба и първия отбор, да бъдат приети в договора, който се прави в момента.

„Срещах се няколко пъти с Мъри. Той е готов да се завърне, ако се случат нещата и се подпише този договор. Иска да има ясен хоризонт пред отбора и условията, при които ще работи. Аз не съм загубил надежда, че ще се случат нещата. Ако се случат – имаме готовност за селекция и треньор“, започна Сираков.

„Имаме план Б, но той е свързан със стягане на коланите и с лишения. По никакъв начин няма да позволя да се стига до ситуации да лъжем и футболистите и хората в администрацията. Може би в близките 10 дни ще имаме един или два нови спонсорски договори. Няма да са в размери, какъвто е план А“, продължи собственикът на Левски.

„Живко Атанасов е пуснал писмо, че си прекратява договора. Това е негово право. Не ми стигна времето да благодаря на тези момчета, че играха цяла пролет без да получават заплати. В правото на всеки един  е да търси по-добро бъдеще“, сподели Сираков

„Не са само 3 милиона, които чакаме. Това е първоначална вноска. Имам договорка с Диксън за определени суми, които регулярно да бъде вкарвани в клуба.

„При провал на сделката много по-трудно Мъри ще дойде в Левски. Тогава приоритетите ще са други. Държим братя Цоневи да останат, но всичко зависи от случващото се“.

„Чакаме развитие до сряда. Американска банкова институция не раздава гаранции така. Не вярвам да се откажат инвестициите в България. Диксън беше единственият кандидат за Левски“, каза още „Единака“.

Видяно 22 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.