Най-непредвидимото столично дерби

0
Левски-Славия
снимка: Lap.bg

В събота ще се състои първото голямо дерби в родния футбол, макар и вече не толкова очаквано и бляскаво. В най-старата столична битка ще се изправят Левски и Славия. И никой не знае какво да очаква от тази среща.

„Сините“ имаха бурно лято, в което преживяха провал на грандиозна сделка, измъкнаха се от фалит буквално в последните дни и успяха да съберат състав, с който да започнат. А селекцията при тях продължава и вероятно ще приключи след месец.

Все пак Живко Миланов окомплектова постепенно състава си и може да се каже, че има играчи, които да се „сбият“ на терена за фланелката. Очаква се съвсем скоро договори да подпишат Иван Горанов и Николай Михайлов, а започнаха преговори и с Георги Миланов. Постепенно Левски ще събере добър състав, но не и до събота.

Срещу тяхй се изправя непредвидимата Славия. В последно време мачовете в между двата тима винаги има голяма интрига и заряд. И това се дължи главно на президента на „белите“ Венци Стефанов.

Между другото дори букмейкърите не са сигурно кой ще има предимство в мача в събота. „Sesame“ дава леко предимство на Левски с коефициент 2.13 срещу 3.60 за „белите“. Очакванията са и за малко голове, като опцията „над 2,5“ се котира на 2.21.

Вижте ревюто ни за букмейкъра Sesame

Тимът от „Овча Купел“ направи сравнително малка, но добра селекция. Беше привлечен Тони Тасев, а също така и Венцислав Керчев. Французинът Людовик Соарес пък е непознато лице и тепърва ще видим какво да очакаме от него. На пейката отново е Златомир Загорчич, който знае отлично как да побеждава Левски.

Дали обаче Левски няма да изненада много специалисти с представянето си? Или още на старта ще бъде разкрит от Славия?

Видяно 29 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.