BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Надал е на финал след контузия на Зверев

0
Рафаел Надал
Снимка: Twitter

Рафаел Надал стигна финал на „Ролан Гарос“ и ще може да спечели 14-та рекордна титла от този турнир в Големия шлем и 22-ра рекордна изобщо в шлема. Рафа надделя над Александър Зверев след 7:6, 5:6 и отказване на германеца след повече от три часа игра.

При 5:6 във втория сет и 40:30 за Надал при негов сервис, Зверев отигра топката и се строполи на корта. В следващите секунди той ревеше от болка, а медицински екип го постави в инвалидна количка и го откара в съблекалните. Впоследствие стана ясно, че Зверев е обърнал десния си глезен и не може да продължи. Той се върна с патерици на корта, прегърна Надал и обяви, че заради травмата се отказва. 

Иначе в тайбрека на първия сет Зверев водеше с 6:2, но Надал спаси четири сет бола, поведе със 7:6, а впоследствие триумфира с 9:7. Надал мина и през критични ситуации във втория сет, когато двамата се пробиха по няколко пъти, но винаги намираше решение да вземе наглед невъзможни точки и да отправи невъзможни за спасявания удари.

Финалът на „Ролан Гарос“ ще е 30-и за Надал в турнири от Големия шлем.

Видяно 16 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.