Националите ни победиха Беларус и гледат към 1/8-финалите на Евроволей 2021

0
българия волейбол тодор скримов
eurovolley.cev.eu

Националният отбор на България по волейбол взе задължителен успех над Беларус с 3:1 гейма (25:13, 25:18, 24:26 и 25:22) в последния мач от предварителна група B на Европейското първенство за мъже в Острава, Чехия.

Това бе трета победа за „лъвовете“, които можеха да си решат мача още в третия гейм, но досадни грешки в най-важните моменти дадоха надежда на беларусите за нещо повече. В по-голямата част от мача сервисът ни работеше и благодарение на добрия ни начален удар записахме 12 аса срещу само 6 за играчите на Виктар Бекша. Най-резултатен измежду нашите играчи бе Тодор Скримов с 23, а втори след него се нареди вездесъщият Цветан Соколов.

Така България си осигури участие на 1/8-финалите, а противникът ни там ще стане ясен след изиграването на двубоя между Чехия и Италия.

Възпитаниците на Силвано Пранди не влезнаха добре в мача и допуснаха груби грешки, които доведоха до резултат 5:1 за Беларус. С течение на времето обаче, нашите започнаха да създават все повече и повече неприятности при сервиса си и не след дълго резултатът вече бе в наша полза. Първата част приключи с пет поредни сервиса на Тодор Скримов, който показа хладнокръвие в заключителните минути на гейма – 25:13

Втората част не предложи нещо по-различно – сервисът на България работеше чудесно, а от това страдаше атаката на Беларус, коята се надяна на българската блокада цели пет пъти. Интригата във втората част приключи рано-рано, тъй като родните играчи набързо успяха да дръпнат с 6 точки разлика, която успяха да запазят до края на гейма – 25:18.

Третата част бе най-оспорвана. Сервисът на Беларус не работеше и те направиха седем грешки от начален удар, но пък процента на успешна блокадата на България спадна значимо. Беларусите показаха зъби и мачът вървеше точка за точка, а концентрацията на „лъвовете“ също не бе на ниво през по-голямата част от гейма. Две детсинки грешки се оказаха пагубни за българите и те заслужено загубиха гейма – 24:26.

Колебливата игра от страна на България продължи и в четвъртия гейм. Защитата на „лъвовете“ често пъти повдигаше въпросителни относно концентрацията. Посрещането ни на няколко пъти направи елементарни грешки, но за наша радост Цветан Соколов показа опита и майсторството си във финалните минути и с няколко успешни атаки обезвери беларусците – 25:22.

Видяно 15 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.