Национали по плуване аут от Световното заради лоша дисциплина

0
калоян левтеров
Снимка: Lap.bg

Родните национали по плуване Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов няма да участват на предстоящото Световно първенство от 18 юни до 3 юли в Будапеща. Причината за решението на лоша дисциплина и непрофесионално отношение. Новината бе съобщена от президента на федерацията Георги Аврамчев.

„За съжаление, двама от нашите добри състезатели – Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов пропускат световното. И при двамата причините са непрофесионално отношение към спортно-техническия процес. Калоян Левтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал, си срязва ръката на някакво стъкло. Има забрана да плува 20 дни.

За мен това е непрофесионално отношение и на него, и на неговия треньор. Не обвинявам никого, на всеки може да се случи, но не може един ден преди последния лагер и десет дни преди световното да правиш купони. Знам, че завършва и това е веднъж в живота, но все пак един спортист трябва да преценява„, разкри Аврамчев.

Йосиф като че ли вдигна нослето малко повече. Сега той и треньорът му съобщиха, че не са готови за световното. Има проблем и с дисциплината, неслучайно неговите родители го върнаха отново в Швейцария, тъй като по моя информация компанията му в Пловдив не му понасяше добре„, сподели още президентът.

Миладинов има проблеми и с личното тегло, заради които е отстранен от националния отбор.

Видяно 9 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.