Национал на България вече си има нов отбор в Италия

0 коментара
Петко Христов
Снимка: фейсбук

Националът на България Петко Христов официално вече е футболист на Специя. Новината бе обявена от клуба в серия „А“ на официалната му страница в социалната мрежа.

Централният защитник пристига при „орлите“ от Лигурия с трансфер от Фиорентина. Договорът на Петко е за четири години, а в клуба той ще е съотборник с Андрей Гълъбинов.

Българският защитник пристига от Фиорентина и подписа постоянен договор с клуба. Роденият през 1999 година футболист прави първите си стъпки със Славия, като с отбора от София дебютира в българския футболен елит. През лятото на 2017 година Петко Христов бе закупен от Фиорентина, където се превърна в стълб в отбраната на дублиращия отбор. След това той натрупа опит в Серия „Ц“ с екипите на Тернана, Бишелие и Про Верчели.

Само на 21 години Христов може да се похвали с четири участия за мъжкия национален отбор на България. Дебютира на 31 март 2021 година срещу Северна Ирландия, а след това играе срещу Словакия Русия и Франция. Добре дошъл при „орлите“, Петко, пише на официалния сайт на Специя.

Видяно 17 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.