Моуриньо: Англия бе по-добра, но дузпа нямаше

0 коментара
Жозе Моуриньо
Снимка: Twitter

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели какво мисли за полуфинала на Евро 2020, в който Англия победи Дания с 2:1 след продължения.

„Да, страхотен мач, но не съм сигурен, че искате да чуете мнението ми. Ще кажа това, което виждам. Този път може да не ви хареса какво ще кажа. Това в никакъв случай не е дузпа. Англия беше по-добра и спечели, заслужаваше го. Англия игра фантастично, но не мисля, че имаше дузпа. Англия бе по-добра от Дания. Дания игра по начина, по който очаквах да играе. Те играха по най-добрия начин. Англия беше много, много добра. Няма съмнение, че те заслужаваха да спечелят този мач“, каза Моуриньо.

„Но мисля, че нямаше дузпа. Не разбирам това решение на съдията в полуфинала на Еврото. А още по-малко разбирам факта, че ВАР не изпрати съдията до монитора и не отмени решението. Това в никакъв случай не е наказателен удар. Като футболен човек съм много щастлив, че Англия спечели, не ме разбирайте погрешно. И мисля, че заслужаваха да спечелят, не ме разбирайте погрешно“, допълни Жозе.

„Но като човек, който се занимава с футбол, съм много разочарован, че беше отсъдена такава дузпа. Мислех, че Англия ще спечели сама. Дания беше много уморена в допълнителното време. Играчите действаха по най-добрия начин.

Англия имаше страхотна скамейка, която им позволи да се движат по начина, по който го направиха. Ако трябваше, те можеха да увеличат още повече интензивността и да доминират още повече в допълнителното време. Мислех, че Англия ще спечели в допълнителното време. Но като човек, който се занимава с футбол, не съм доволен от тази дузпа. Искам да поздравя датския треньор за свършената работа, но бих предпочел победа, постигната по друг начин“, заяви Жозе Моуриньо по радио Talk Sport.


Видяно 12 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.