МОК с тежък удар по Международната боксова асоциация

0
мок бризбейн

Международният олимпийски комитет нанесе тежък удар по Международната боксова асоциация, като ѝ отне правото на да организира квалификационни турнира за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. От МОК имат притеснения относно управлението на бокса.

За втори пореден път след Игрите в Токио ИБА няма да има право да провежда квалификационни турнири, а състезанията ще минат под шапката на МОК.

Причина за действията на МОК е скандалът, който се разрази наскоро. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви, че нидерландецът Борис ван дер Ворст е имал право да се кандидатира за президент на организацията, но е бил неправомерно отстранен.

„Това бе капката, която преля чашата и е в интерес на боксовата общност квалификационните събития и състезанията да не се провеждат под ръководството на ИБА“, каза директорът на МОК Кит МакКонъл.


Видяно 11 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.