Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Може ли да чете най-богатият спортист в света?

0
Флойд Мейуедър

Боксовата легенда Флойд Мейуедър е най-богатият спортист в света, а банковата му сметка се увеличава с всеки изминал ден заради инвестиците и изгодните договори, които подписва. На ринга той беше непобедим и записа 50 победи в 50 мача, но май е на обратния полюс в грамотността.

Поне това ни напомня едно предизвикателство преди няколко години.

Тогава на мода беше „Ice Bucket Challenge“. Рапърът 50 Cent бе един от тези, които го изпълниха. След това обаче той избра нещо малко по-различно. Звездата предизвика Флойд Мейуедър да направи видео как чете една страница от роман за Хари Потър.

Ако го направи, 50 Cent ще дари 750 000 долара за благотворителност, като къде точно да отидат парите ще избере боксьорът. Мейуедър обаче отказа.

Бойци и звезди по целия свят се подиграха на Флойд, твърдейки, че не може да чете. С годините тези упреци се увеличаваха, а известният водещ Джими Кимел предложи да излъчи четенето по телевизията и да го направи официално.

Мейуедър обаче така и не се съгласи. Последва ново предложение от 50 Cent – Мейуедър може просто да прочете книгата „Котката в шапката“. И това обаче не видя бял свят.

До ден днешен често Флойд е подиграван за това, а някои дори съветват следващия му опонент на ринга в демонстративен двубой – Дон Мур, да предизвика Мейудър отново да прочете нещо на глас.


Видяно 28 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.