Министърът на спорта: Не приемам Михайлов за шеф на БФС

0
Радостин Василев
Снимка: lap.bg

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев сподели мнението си за случващото се в БФС. Юристът обяви, че не може да приеме Борислав Михайлов за президент на футболната централа и има ли основания в закона, ще й отнеме лиценза, въпреки последствията – спиране на всички първенства, футболисти, отбори, участие в европейските турнири и световните квалификации.

„99 % от обществото ни е наясно какво се случва във футболния ни съюз. Аз нямам право да заемам позиция. Нито съм за Димитър Бербатов, нито съм срещу някой, но не мога да приема, че това е президентът на футболния ни съюз и това е неговото ръководство. Не мога да го приема, като адвокат, като гражданин и като министър. Тези хора сами не осъзнават, че са нежелани в обществото, защото имат пряк финансов интерес да управляват тази институция. Тя има сериозно финансиране от УЕФА, ФИФА и от спонсори. И на практика си е само достатъчна“, каза Василев.

„Говорено е и на Министерски съвет, започнаха протести срещу тях, имам петиция при нас от 100 клуба изключени. Те сигурно ще правят жесток протест по време на конгреса. Този човек не разбира, че за да тръгне футбола, трябва да направи един честен конгрес. Аз бях на един конгрес, нечестен, който той си го организира, напълно престъпен и видях как се правят конгресите. Бербатов участва на един почти честен конгрес и бе на косъм да го спечели. При един истински конгрес няма как това нещо да продължава“, допълни Бербатов.

„Държавата, в мое лице като министър на спорта, има ли основанията в закона, ще отнеме лиценза на БФС. С всички последствия от това. Европейско, световни квалификации, отбори, футболистите на отборите, спират първенствата, ще им отнема лиценза, но трябва да видим правното основание“, допълни Радостин Василев.

Видяно 7 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.