Министър Кузманов, чували ли сте израза „за едни майка, за други мащеха“?

0
Андрей Кузманов
Източник: ММС

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изуми с изказването си, че ЦСКА дължи 98% от задълженията към „Сердика Спортни имоти“.

Именно това е дружеството, което събира парите за наеми на стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево. 

Спортният министър обаче май забравя колко милиони се наляха във въпросната клубна база. Видиш ли – плащаш си наем за собствените съоражения, защото са на държавата.

Когато обаче от поляна с бурени и порутени соц бунгала изградиш страхотен спортен център, това някак не се отбелязва. Защо ЦСКА е длъжен да инвестира в чужда собственост? Когато се ползва е държавно, когато се инвестира е свое? Странно.

България за едни отбори е майка, а за други се оказва мащеха.

Българска армия ЦСКА

Предишните хора на власт също системно спъваха „армейския“ клуб най-сетне да започне да инвестира в изграждането на нов стадион. Заради елементарни бележки първата копка се протака вече години наред.

То не бяха дружества, сдружения, фирми, разрешителни. Интересно как за „Трибуна Моци“ се наляха 4 милиона лева безвъзмездно, а Бойко Борисов използва държавно гориво за хеликоптера си да среже лентичката, а за пловдивските тимове се дадоха 50 милиона лева!

Същевременно столичният гранд ЦСКА си плаща до стотинката да играе на собствения си стадион, който няма разрешение да ремонтира или изгради наново, а Левски потъва в дългове за новата си трибуна. Как така се получава, че за едни може, а за други не?

Черешката на тортата обаче е спортният министър да излезе и да каже: „Просто е – дължат суми по наеми, като се изплатят, продължаваме процедурата. Спортът е бизнес.“

Да, бизнес е. Затова „Армията“ и „Герена“ ще тънат в разруха докато в Турция държавата опрощава над 100 милиона дългове на грандовете, в Сърбия над 40 милиона, и им изгражда нови стадиони. При нас спортът е бизнес – наливаш парите си в държавна собственост и след това плащаш наем.

Тука е така.

Видяно 28 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.