Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Миладинов ще плува на финал на европейското

0
Йосиф Миладинов
Снимка: lap.bg

България има своя първи финал на европейското първенство в Рим. Йосиф Миладинов подобри за втори път държавния рекорд на 50 метра бътерфлай и намери място сред най-добрите осем с 23.20 секунди. Той завърши четвърти в този полуфинал, който беше спечелен от нидерландеца Нилс Костанйе с 22.88 секунди, а постижението на българина е общо пето по сила преди биткатата за разпределение на отличията.

Супер се чувствам, но малко съм ядосан, тъй като пипането ми дойде дълго, вместо късо, което озаначава, че имам резерви за финала. Надявам се да изплувам финалното плуване както трябва и да нямам никакви грешки. Очаквам да дам най-доброто от себе си и да направя най-доброто класиране, каза Миладинов.

През миналата година в същия басейн българинът спечели европейските титли на 50 и 100 метра бътерфлай за юноши. През 2021 година Миладинов взе и сребро на 100 метра бътерфлай на европейско за мъже и беше финалист в същата дисциплина на Олимпиадата в Токио.


Видяно 12 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.