„Мерцедес“ оттеглят жалбите по настояване на Хамилтън

0
люис хамилтън формула 1

Сър Люис Хамилтън лично е настоял пред шефовете на „Сребърните стрели“ да прекратят обжалването на шампионската титла на Макс Верстапен, което означава, че младият холандец е 100%-ия нов шампион на Формула 1.

Очаква се в близките часове отбора на „Мерцедес“ да оттегли жалбите си към ФИА и по този начин титлата на нидерландеца да бъде напълно узаконена. Обжалването бе породено от факта, че британският пилот на „Мерцедес“ бе възпрепятстван от кола за сигурност в последните обиколки на състезанието на „Яс Марина“ в Абу Даби, а Майкъл Маси реши да има една последна състезателна обиколка, в която Верстапен взе лидерството.

Редица британски медии съобщават, че именно Хамилтън е изиграл ключова роля в това контестациите да бъдат оттеглени. Комисарите от Абу Даби вече отхвърлиха две жалби на „Мерцедес“.

Видяно 13 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.