Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

„Ментето“ Бусато отново затвори големите усти

0
Густаво Бусато
Lap.bg

Вратарският пост е най-неблагодарният във футбола. Густаво Бусато беше много критикуван у нас преди да запише и първото си участие с фланелката на ЦСКА. По традиция някои вечно сърдити фенове го обявиха за „менте“.

Бразилецът обаче вече има над 100 мача за „червените“ и е сред основните футболисти в отбора. Доказа го и в първия мач с Базел (1:0), когато в самия край на първото полувреме излезе да посрещне останалия очи в очи с него Вутер Бургер. Бусато спаси отбора от гол в това стопроцентово положение, след което мачът можеше да тръгне в доста неприятно русло за 31-кратния шампион на България.

Именно това е едно от най-силните качества на стража. Десетки пъти е излизал майсторски да скъси дистанцията с нападателя и е отразявал сериозни опасности. Трябва обаче да му се признае и че много подобри играта си с крака. Когато дойде на „Българска армия“, не беше като Витаутас Черниаускас, който я пращаше винаги в тъч в собствената половина, но определено подаванията на Бусато не бяха добри.

Сега той създава много опасности с дългите си пасове напред, където по традиция много силен в борбата за втора топка е Тибо Вион. От началото на сезона при Саша Илич именно тези отработени ситуации са сред малките детайли, които често остават незабелязани от масата, но дават своето отражение върху мачовете.

Густаво Бусато продължава да бъде недолюбван от много фенове на ЦСКА, които виждат в него причина Димитър Евтимов да не играе. Бразилецът обаче е класен вратар и фенщината в този случай пречи за трезва преценка от много хора.

Видяно 24 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.