Мено Кох: Дойдох в ЦСКА, за да се боря за титла и Купа

0
Мено Кох
Снимка: lap.bg

Централният защитник Мено Кох обясни какво го е накарало да приеме офертата на „червените“ и как се чувства в България. „В момента съм в бунгалото на базата ни. Намираме се между две тренировки. В бунгалата има малък климатик, телевизор, две легла и малка тоалетна с душ. Това е всичко“, разкри Кох.

„Групирани сме по двойки. Аз винаги съм с Юрген Матай. Другите нидерландци – Томас Лам и Яник Вилдсхут, също са заедно. Ден преди мачовете ни събират и нощуваме на базата. Ако тренираме двуразово, втората тренировка е късно следобед – около 16 часа, а през лятото дори в 18,30. В Нидерландия и Белгия бях свикнал да тренирам сутрин. Така ми оставаше повече свободно време. Сега спя до късно, но все още ми е трудно да си планирам пълноценно деня“, призна 27-годишният бранител.

„ЦСКА ме искаше шест месеца преди да подпиша. Офертата дойде късно и се фокусирах върху представянето си в Ойпен. През зимата отново ме потърсиха, личеше си, че наистина държат да ме привлекат. Предложението беше добро от финансова гледна точка, но не това е причината да дойда в България. Бях свикнал да се боря за оставане с Ойпен и НАК Бреда. Имах желание да отида в отбор, който всяка година се бори за титлата и Купата, а освен това играе в Европа. За мен беше важно да се покажа на международната сцена“, каза още Мено Кох.

Видяно 4 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.