Мбапе и баща му са сключили специален договор

0
Килиан Мбапе
Снимка: Twitter

Бащата на Килиан Мбапе – Уилфред, даде специално интервю за „Франс Футбол“, в което разкри доста интересни детайли за звездата на Пари Сен Жермен и френския национален отбор. Мбапе-старши призна, че двамата са сключили договор помежду си, за да не развалят отношенията си. Той сподели и подробности от детските години на стрелеца.

„Подписахме договор, за да не разрушим отношенията си. Разбрахме се, че ще оставим футболните проблеми на терена. Когато сме обидени или разсърдени, това трябва да става извън дома ни“, разясни той.

„Той имаше проблеми в началото в Монако, често  оставаше на пейката. Ситуацията беше трудна за него и за мен. Беше първото разочарование, плачеше всеки ден. Но най-трудното бе, че нямаше обяснение. Не се намесих, защото се поставих на мястото на треньора и нямаше да ми хареса да се месят родителите“.

„В крайна сметка реших да загърбя тази солидарност между колеги, след като видях, че Килиан се срива. Исках да получа обяснение. Бях ядосан на себе си, защото не мисля, че се бях подготвил добре за тази ситуация. Не се притеснявах толкова, защото много хора ми се обадиха и ме съветваха Килиан да напусне Монако“, разказва Уилфред. 

Бащата на суперзвездата си спомни и любопитен момент от времето, когато синът му още не ходел на училище.

„Най-напред не взимах Килиан с мен на мачовете, исках сам да прояви желание да дойде. Но след като изпочупи цялата къща с топката, го заведох на стадиона, беше на 4 години. Липсваше един играч и той можеше да се включи. Облече една фланелка, която му бе поне с 5 номера по-голяма. Всички на терена тичаха, освен него. Стоеше пред вратата с целта да вкара гол. Повтаряше: „Няма да тичам, ще играя в атака. След мача трябваше да му обясня някои неща“, спомня си Уилфред, който е футболен треньор и агент.

Видяно 48 пъти

Автор

Иван Алексов

Иван Алексов

Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.