Масови безредици в Брюксел след Мароко – Белгия 2:0

0
Брюксел безредици полиция
Twitter

Центърът на Брюксел (Белгия) е затворен след загубата на местния национален отбор от Мароко с 0:2 на Световното първенство по футбол. Причина обаче не са ядосани белгийски фенове, а „празнуващи“ мароканци. Както е известно в града живеят много мъже от марокански произход и преселници от африканската държава. 

Десетки хулигани чупиха витрини на магазини, обръщаха и палиха автомобили, хвърляха каквито предмети намерят след края на мача. Полицията се намеси, а кметът на Брюксел – Филип Клозе, призова футболните фенове да стоят далеч от центъра на града. 

Властите се опитват да овладеят ситуацията. Ексцесиите обаче са породени от много на брой мароканци и все още е трудно да се определи колко от тях биха могли да бъдат арестувани. Използват се водни оръдия. 

Очаквайте подробности! 


Видяно 31 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.