Масови безредици и бой на дерби във Франция

0
полиция
Снимка: Pixabay

Втори случай на безредици от началото на сезона във Френската Лига 1. По време на дербито между Ланс и Лил (1:0) феновете на гостите провокираха вълна от напрежение.

Те се опитаха да съборят оградата и да нахлуят в сектора с умерени привърженици на домакините, които седят нормално и гледат мача.

В отговор на това ултрасите на Ланс нахлуха на терена и се стигна до физическа саморазправа. Само бързата намеса на полицията предоврати масово нахлуване в сектора на Лил, защото тогава щеше да стане срешно. Бройката на домакинските хулигани беше значително по-многобройна.

Ударната група тръгна да се връща към местата си, но немалко фенове бяха арестувани директно на терена или непосредствено до него.

По-рано тази година запалянковци на Ница стигнаха до бой с тези на Марсилия в друго люто френско дерби. И тогава срещата беше прекъсната за известно време, но отново се доигра.

Видяно 17 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.