Мартинес след отпадането: Това беше последният ми мач като треньор на Белгия

0
Роберто Мартинес
Twitter.com

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес обяви, че се оттегля от поста си след отпадането в груповата фаза на Световното първенство.

Мартинес изведе „червените дяволи“ до бронз на Световното първенство в Русия през 2018 г., което остава най-сериозното му постижение шестте години в ролята на треньор на белгийците.

Въпреки успешния старт в Катар срещу Канада, шокиращото поражение от Мароко и нулевото равенство срещу Хърватия означаваха, че Белгия отпада от група F.

„Да, това беше последният ми мач. Минаха шест години. Пристигнах с ясната идея да се класираме на Световното първенство през 2018 г. След това спечелихме бронзов медал. Толкова съм горд с тези играчи. Беше невероятно“.

„Изминаха шест години, в които успяхме да направим всичко. Отборът достави на хората истинска радост. Но това е моментът да приключи всичко. Не подавам оставка, но напускам в края на договора ми“.

Видяно 31 пъти

Автор

Иван Алексов

Иван Алексов

Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.