„Малките лъвчета“ влязоха в първата осмица на света

0
България
Снимка: lap.bg

След втората си победа в група „В“ – с 3:0 над Куба, волейболистите до 21 години на България попаднаха сред осемте отбора, които ще продължат борбата за разпределението на медалите на Световното първенство. Утре нашите излизат срещу Полша в пряк спор за първото място в групата, но вече е ясно, че и двата отбора се класират за първата осмица.

/p>

Над всички от България при успеха над кубинците беше отново Денис Карягин със 17 точки – един блок, един ас и 56 процента ефективност в атака. Александър Николов добави още 13 точки – 1 ас, 55 процента ефективност в атака и 25 процента позитивно посрещане.

От Куба най-добър беше играчът на италианския Лубе – Марлон Янт Ерера, с 13 точки, 1 блок и 43 процента ефективност в атака. Хосе Мигел Гутиерес завърши с 12 точки, 2 блока, 1 ас, 43 процента ефективност в атака и 21 процента позитивно посрещане.Видяно 15 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.