Букмейкър на месеца
100% до 250лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
250лв за Спорт
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Мачкай, Гришо! Искаме титлата да остане в София

0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза за първи път от пет години на турнира Sofia Open. Вече е ясен и неговият противник от втория кръг в зала „Арена Армеец“ – Иля Ивашка.

Хасковлията е трети в основната схема и почти 50 места пред беларусина в световната ранглиста, но съперникът му е леко фаворизиран. Букмейкърите обаче вероятно не са запознати с българските фенове и нетипичната за тениса подкрепа у нас.

Очаква се публиката в залата да даде допълнителни криле на Гришо. Все пак всички наши сънародници го чакаха дълго да се „завърне в бащината къща“. През 2017-а Димитров спечели шампионата. Тогава осъществи пълен обрат над Давид Гофен (Белгия) и след това целуна корта, след което отиде и прегърна разплаканата си от радост майка.

Надяваме се отново да видим подобни моменти на върховна емоция, макар и в момента нашето момче да не се намира в най-добрата си форма. Именно през сезон 2017 той играеше най-силния тенис в живота си.

Сега обаче ще е много по-трудно. В момента Григор дори няма треньор след раздялата с Данте Ботини. Аржентинецът така и не успя да внесе промяната, заради която беше назначен. Гришо обаче беше категоричен, че не бива да се правят трагедии. Българинът обясни, че тенисистите все пак са играли дълги години и в този спорт липсата на треньор няма как да бъде сравнявана с еквивалента в отборните дисциплини.

Критиците на Григор Димитров пък вероятно вече са наточили клавиатурата и само дебнат за негова издънка. Ще заваля типичните епитети по адрес на най-успелия българин в този спорт. У нас той често е обвиняван за щяло и нещяло. Не ги слушай, Гришо!

Искаме титлата да остане в София и вярваме, че си способен да преглътнеш всичко и да преминеш през трудностите, за да донесеш нова паметна вечер в историята на родния спорт. 

Време е за нова гришомания.

Видяно 13 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.