Луис Скола официално каза „край“

0
луис скола аржентина

Едно от най-важните имена в историята на аржентинския баскетбол Луис Скола окончателно сложи край на своята кариера. 41-годишният олимпийски шампион от 2004-та прекара 26 години в професионалния баскетбол, стартирайки кариерата си на 15-годишна възраст в родния му клуб Феро Карил Оесте.

Скола няма да остане далеч от играта, тъй като бе представен като новия главен изпълнителен директор на италианския Варезе.

„Решението да се откажа дойде естествено. Тялото ми вече не реагира по същия начин и всеки следващ месец ставаше по-тежък от предходния. Трябваше да правя много повече, за да играя на нивото, на което искам“, заяви легендата.

Скола е шампион на Испания от 2003-та с отбора на Тау Керамика, двукратен MVP на испанското първенство през 2005-та и 2007-ма и трикратен носител на Купата на Испания. Скола изкара и 10 сезона в НБА, играейки за отборите на Хюстън Рокетс, Финикс Сънс, Индиана Пейсърс, Торонто Раптърс и Бруклин Нетс. След това прекара две години в Китай, а после нови две в Италия с отборите на Милано и Варезе.


Видяно 9 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.