Лудогорец взема бразилски защитник

0
Лудогорец
Снимка: lap.bg

Левият краен защитник на Флуминензе – Марлон, е трансферна цел на Лудогорец. Към 24-годишния бек има запитване от поне три клуба от Източна Европа. Именно българският шампион е единият от тях, а другите отбори са от Русия и Украйна.

Флуминензе все още не е решил дали ще продаде своя футболист. Към момента той влиза в плановете на треньора и вече е започнал подготовка със своите съотборници. Лудогорец е предложил 800 хиляди евро за 50 процента от правата на Марлон, които Флуминензе притежава. Останалата част ги държи отборът на Крисиума.

Бранителят има договор с Флуминензе до края на 2022 година, което означава, че от лятото може да подпише предварителен договор с друг клуб като свободен агент. Възможността Марлон да премине в Лудогорец се увеличава, тъй като Флуминензе вече привлече двама леви защитници за новия сезон.

Марлон вече има опит в Европа. Той е играл за португалския Боависта и турския Трабзонспор. Порталът Transfermarkt оценява футболиста на 3,5 милиона евро.

Както е известно, Лудогорец вече има нов треньор в лицето на Анте Шимунджа, който ще привлече свой сънародник и други чужденци. Нищо чудно Спас Делев да остане един от малкото българи в зимната селекция на шампиона. От Делев се очаква да направи страхотен тандем в атака с Кирил Десподов. 

Видяно 41 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.