Любо си намери майстора, ЦСКА стана за посмешище

0
Любо Пенев
Снимка: lap.bg

Свикнали сме с нрава на Любо Пенев. Свикнали сме да дъвчи дъвка, да поставя на място журналисти, да им търси кусури. Обаче, снощи и Любо си намери майстора. И той, и неговото ЦСКА. И Любо, и отборчето му станаха за посмешище. По-точно шампионът Лудогорец ги превърна в такова.   

Големи изказвания чухме от Любо преди финала за Суперкупата. Говореше нещо от рода на това, че са фаворити не само във въпросния двубой, но и изобщо във всеки мач.

На терена, обаче се видя, че Любо, както често го е правил между другото, първо е говорил, а после е мислил. И ако е изгледал двубоя на запис, което вероятно е направил, трябва сериозно да се замисли как да я кара занапред и какво да промени.

Защото Лудогорец не само победи с 4:0, ами тотално разби с футбол червените илюзии и показа кой командва парада в България. Казано по друг начин Лудогорец унижи този жалък ЦСКА на пъпа на София и пред единствено червени фенове на трибуните.

Армейците сега, ако са мъже, да се извинят на публиката си, да си заровят главите в пясъка като щраусите и да са по-ниски от тревата, докато излязат от блатото на посредствеността. Ако изобщо имат качествата да го сторят.

И макар че това е първи мач за сезона, възникват много неудобни въпроси за ЦСКА. Има ли Любо уменията да качи тима на върха? Тези ли летни покупки, които не се видяха на терена, ще вдигат класата на ЦСКА? Тези защитници, които се скриха при първия, втория и четвъртия гол, отговарят ли на изискванията на отбор като ЦСКА? Как е възможно вратар, който пази на ЦСКА, да бърка така за третия гол? Не е е ли „тежка“ фланелката за много армейци, които бяха в игра? И още, и още.

Ако този първи мач е някакъв критерий за представяне, за ЦСКА с тази игра, с тези играчи и с този треньор, ще е успех, ако стане втори. Но този път може и без Купа да остане.

Лудогорец? Грамотен отбор, научени футболисти. Знаеха за какво играят, какво да направят и как да спечелят. Взеха своето само за едно полувреме, а през второто бе въпрос на време да увеличат цифровото изражение на заслужения успех.

Десподов? Ако във видeата към своето CV включи пасовете си за първото, второто и четвъртото попадение, дълго няма да остане в Разград.

Дамбраускас? Нямал визитка като играч, станал треньор, след като бил блогър. Има ли това някакво значение при този бляскав игрови стил на отбора му и унищожителната победа над втория по сила у нас?


Видяно 66 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.