Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Любо Пенев: Не виждам причина да има сърдити

0
любослав пенев

Легендата на ЦСКА и на българския футбол – Любослав Пеев, бе представен като новия старши треньор на ЦСКА 1948 на официална пресконференция. „Ел Голеадор“ получи фланелка с номр 9 на новия си отбор, а след това говори за раздялата си с ЦСКА и за целите, които ще гони с ЦСКА 1948:

„Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. Аз винаги поставям най-високите цели. Ако не успеем тази година да ги постигнем, ще стане догодина. В процеса на работа ще надградим и ще имаме прекрасни резултати. Много е важно футболистите да играят с мисълта за победа, да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да са в ниска динамика“, заяви „чичовото“ при представянето си.

Той не пропусна да коментира и раздялата си с 31-кратните шампиони и напрежението в Борисовата градина:

“Убеден съм, че реакцията на феновете на ЦСКА ще е положителна. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Аз бях изгонен. Аз съм професионалист и обичам да работя, не виждам защо някой да се обижда. Преди 10 месеца някой защити ли ме, като ме изгониха в 12 през нощта? Там най-важните решенеия се взимат между 12 и 3 през нощта. Някой да ме е издържал? Не трябва да има сърдити и обидени. Аз съм спокоен и със самочувствие, че съм си свършил работата. За три месеца направих невъзможното. Перфектно свършена работа”, каза той по адрес на феновете на бившия си отбор.

„Няма никакво огорчение. Тези, които са ме изгонили, да си носят отговорност. Преди 3 години и 1 година, направих и невъзможното там. Тогава поех отбора и имахме 9 дни за подготовка. Имахме мач с Лудогорец, спечелихме го, а след това спечелихме и Купата, като завършихме подобаващо и сезона. В един момент обаче инерцията свършва. Сигурен съм, че ще ме питате за интервюто на Гриша Ганчев. Всеки, който разбира от футбол, и феновете разбират, че това е една скалъпена история, в която има много неверни неща. Има и истини, като например след втория лагер в Банско щяха да спукат топката тези чобани. Втората – след лагера в Турция наистина имаше много контузени. Има двама отговорни в този процес – старши треньорът и кондиционният треньор. Връщам се пак преди 10 месеца, когато същите футболисти без новите попълнения завършихме перфектно първенството и спечелихме Купата. След това, ако има хора, които не знаят как да си вършат работата, това си е техен проблем. Вярвам в своята философия и методика. Така ще бъде и сега“, заяви твърдо Пенев и допълни: „Отговорните за тези грешки са старши треньорът и кондиционният треньор“

„За да сме ясни и точни, тук говорим за два клуба, два отбора. По повод на феновете, които са били в клуба, тях ги нарекоха „кибиците от Дървеното“. Без тях, обаче, Гриша Ганчев нямаше да бъде в ЦСКА. Да не се отклоняваме от проблемите. Преди една година отново им спасих грешното управление с неправилните решения. И какво получих – неблагодарност“, добави Пенев.

Видяно 22 пъти

Автор

Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.