Лос Анджелис Клипърс взе първа победа срещу Финикс

0
пол джордж нба

Отборът на Лос Анджелис Клипърс взе първата си победа във финалната серия на западната конференция от плейофите на НБА. „Ножиците“ спечелиха домакинството си на Финикс Сънс с 106:92 и намалиха изоставането си в общия резултат на 1:2.

Възпитаниците на Тайрън Лу показаха отлична защита през целия мач, благодарение най-вече на адекватната ротация при заслоните на върха. В нападение най-полезни за пореден път бяха Реджи Джаксън и Пол Джордж, които вкараха общо 50 точки. Центърът Ивица Зубац също направи силен мач, хващайки 6 борби в нападение и общо 16 „стъкла“. Хърватинът отбеляза и 9 от 10 опита от линията за наказателни удари.

За гостите от Аризона на паркета се завръна Крис Пол, но ветеранът направи слаб мач за неговите стандарти. Той се очете с 15 точки и 12 асистенци, но стреля 5 от 19 от игрището. Другият гард на „слънцата“ Девин Букър вкара също 15 точки, но и неговата стрелба бе под всякаква критика – 5 от 21.

Мач №4 отново е в Лос Анджелис и ще се проведе в ранните часове на неделя (българско време).


Видяно 24 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.