Локомотив Пловдив продаде вратаря си в Саудитска арабия

0
мартин луков
Снимка: lap.bg

Вратарят на Локомотив Пловдив и национал на България Мартин Луков ще подпише с отбора на Ал-Тай от Саудитска арабия, съобщават колегите от Sportal. 27-годишният страж ще подпише договор до края на седмицата, като все още не е ясно за колко години ще бъде той.

Към българина е имало интерес и от отбори от Англия и Гърция, но той е предпочел офертата на Ал-Тай. Крумов дойде при „смурфовете“ през лятото на 2018-та и спечели две Купи на България. Отново през 2018-та дойде и първата повиквателна за националния отбор.

По-късно е включен и в националния състав за груповата квалификационна фаза на Евро 2020. Мартин получава и високо индивидуално признание бивайки избран в Топ 3 на най-добрите вратари на България на официална церемония „Футболист на годината 2016”. Той бе избран и за “Най-добър вратар” за 2020-та година.

Ал-Тай влиза в елите на Саудитска арабия от този сезон, след като през изминалата кампания завършиха в местата даващи право на промоция.

Видяно 33 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.