Линекер се присмя на ВАР и съдия

0
Гари Линекер
Twitter

Бившият английски футболист Гари Линекер не е съгласен с решението за отсъждане на дузпа в мача Чехия – Хърватия. В 34-тата минута в наказателното поле на хърватския отбор защитникът Деян Ловрен удари с лакът нападателя Патрик Шик и му разкърви лицето.

Съдията Карлос дел Серо Гранде показа на Ловрен жълт картон след консултация с ВАР и отсъди дузпа, която Шик реализира за 1:0. След почивката хърватите изравниха и взеха първата си точка на Европейското, с която запазиха шансове за класиране на 1/8-финал.

„Приятно е да се види, че ВАР е също толкова забавен и на други турнири. Няма дузпа“, написа Линекер в социалните мрежи по повод отсъдената дузпа.

Неговото мнение бе споделено и от други бивши играчи и треньори. Надделяват изказванията, че ако нямаше ВАР, реферът никога нямаше да посочи бялата точка в полза на чехите във въпросната ситуация, пише sports.ru.

Превод: Nostrabet


Видяно 20 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.