Люис Хамилтън замръзва в криокамера

0
Люис Хамилтън
Снимка: Twitter

Гран при на Турция завърши в Истанбул на 10 октомври, а във вечерта на 11 октомври седемкратният шампион Люис Хамилтън вече беше публикувал в Instagram видео от възстановяването си в криокамера в клиника в Монако. Очевидно това е мястото, към което се е отправил британецът с частния си самолет веднага след финала заедно със своята физиотерапевтка Анджела Кълън.

„Възстановяване в понеделник, коментира Хамилтън. – Сезонът във Формула 1 е натоварен от март до декември. Тренировките са важни, но възстановяването и грижата за тялото са още по-необходими. Анджела Кълън и аз пътуваме заедно 280 дни в годината. Здравословно хранене, разтягане, физиотерапия, медитация, скачане с парашут, сърф, бягане, фитнес… О, състезания! Опитваме се да правим всичко заедно – по-добър отбор. Днес имаме криосеанс. Не обичам този студ и всеки път ми е трудно при минус100 градуса. Казвам на Анджела, чернокожите не мръзнат, те са от островите, човекът има нужда от слънце.“

Зад успешния мъж стои силна жена. Тази блондинка тренира Хамилтън, състезава се с него в планината и глади ризи. Създателите на технологията за възстановяване в криокамера твърдят, че дори един сеанс е достатъчен, за да изчисти организма от метаболитните отпадъци и да ускори възстановяването след поредица от изтощителни тренировки. Освен това методът не представлява опасност за тялото, благодарение на излагането на изключително сух въздух – следователно тялото не измръзва. Теоретично температурата вътре може да падне до минус 200 градуса по Целзий, като можете да останете вътре за не повече от пет минути.

Пионерът на криокамерата във Формула 1 беше Марк Уебър през 2009 г., когато счупи крака си по време на състезание по колоездене в Тасмания и прибягна до всякакви средства, за да се възстанови.

„Преминах през това лечение в продължение на три седмици, споделя австралиецът своя опит за изключително изцеление. – Той е полезен за общото ми здраве, имунната система и за борба с целулита. Не че ми пукаше за последното, но тялото ми беше благодарно след това. Благодарение на него постигнах впечатляващи резултати и дори изпреварих графика си за възстановяване.“

През 2018 г. Макс Верстапен също бе сред участниците в програмата за крио възстановяване във Формула 1 – и то при минус 140 градуса.


А Валтери Ботас използва добрия стар финландски начин – да влезе в ледената дупка.

/p>

Люис Хамилтън, очевидно, наистина иска да се приведе в по-добра форма, въпреки че следващото Гран при в САЩ е след две седмици. След състезанието в Истанбул Хамилтън остана на шест точки зад Макс Верстапен, но със сигурност ще даде всичко от себе си до края на шампионата.

Превод: Nostrabet


Видяно 6 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.