Левандовски в Барса – авантюра или началото на ера

0
Роберт Левандовски
Снимка: Twitter

Роберт Левандовски вече е футболист на Барселона и това несъмнено е един от трансферите на десетилетието. За мнозина полякът е най-добрият нападател в света. Последните години той дърпаше здраво Байерн (Мюнхен) и беше основен реализатор, често с повече на брой голове от мачове.

Казват, че добрият централен нападател е богатство. В такъв случай Лева е цяло благосъстояние. Страхотната „деветка“ сега ще радва феновете в Каталуния, а не тези в Бавария. Какво можем да очакваме от този ход?

Левандовски несъмнено отива в Барселона да печели трофеи. Мотото на отбора е „Повече от клуб“ и той тепърва ще осъзнава неговото значение. С такъв голмайстор в редиците си Барса се превръща в огромна опасност за всеки съперник в Европа. Целта на трансфера е ясна – атака към трофея в Шампионска лига.

Ще е много любопитен сблъсъка между поляка и Карим Бензема в следващото издание на „Ел Класико“. Именно тези двама футболисти са считани за най-добри в света на своята позиция и в този дуел ще ни покажат кой е най-добрият нападател. Левандовски има страхотна възможност да запише името си със „златни“ букви в историята на испанския футбол – предстои да видим дали ще го направи.

Едно обаче е ясно – Роберт е гладен за успехи и трофеи, а с този трансфер ясно обявява, че иска да спечели „Златната топка“. Тя му се изплъзва вече две години – първо изданието беше отменено заради коронавируса, а именно Лева се очакваше да го спечели. След това беше присъдена на Лионел Меси с няколко гласа повече от голаджията. Тази година вероятно ще го вземе Бензема. За Левандовски започва „Проект 2023-а“.

Видяно 12 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.