Левски обяви тежко положение: На ръба сме

0
Иво Ивков
Снимка: lap.bg

Положението за Левски е критично. Това обяви на пресконференция изпълнителния директор на “сините” Иво Ивков.

„Три са случаите, които се открояват по размера на дължимите суми, начина на изплащането. Иначе са доста повече от три. 

Имаме подписано споразумение с Петър Хубчев и неговия екип, а първата вноска е платена в срок. Там сумата е притеснителна – 800 000 лева. Няма да се впускам да анализирам какво се е случило в миналото.

Сумата е разсрочена за 6 месеца на месечни вноски. Никак не съм щастлив с това споразумение, но то беше неизбежно с оглед състоянието, в което е клуба. Никога не сме имали толкова тежък случай в историята”, обясни Ивков.

“Вторият случай е със Симеон Славчев, който не влиза в плановете на треньорския щаб. След проведени преговори и разбиране от другата страна ние се споразумяхме и сключихме много добро споразумение – 12 000 евро + заплатите до края на годината. 

Третият случай е Насиру Мохамед, където ФИФА реши дължимата сума да е 395 000 евро. Ще направим така тази сума да не е изискуема до края на годината.

Положението е абсолютно критично и ще продължава в следващите месеци, но нещата са под контрол. Предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба.

Дефицитът в момента е около 2 200 000 лева, които са нужни за да преодолеем този първоначален шок“, добави изпълнителният директор на Левски.


Видяно 11 пъти
Слави Янакиев

Слави Янакиев

Коментирай

Няма коментари.