Левски никога не е взимал коефициента на по-силен отбор

0
Левски
Снимка: lap.bg

Левски има възможността за лек съперник в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, ако отстрани гръцкия ПАОК. Това е така, защото „сините“ биха взели клубния коефициент на съперника си. Откакто съществува тази практиката на УЕФА обаче столичният гранд никога не се е възползвал от нея.

Футболната централа прави жребий за следващ кръг, докато предишният още се играе. Така даден клуб може да си осигури далеч по-удобни съперници. 

Единствено през 2001 година във втория предварителен кръг Левски отстранява норвежкия Бран, който е една идея по-високо поставен, но не с толкова, че да може „сините“ да бъдат сред поставените на плейофа. Така се стига до сблъсък с гранда Галатасарай.

През годините Левски много често позволяваше на други тимове да му взимат по-добрия коефициент след отпадане, но обратното не се е случвало. Сега наближават мачовете с ПАОК и тенденцията може да се обърне. 

Видяно 17 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.