Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Левски – ЦСКА: Старата срещу новата школа на пейката

0
Станимир Стоилов Мъри
Lap.bg

В навечерието на Вечното дерби на българския футбол се обсъждат всякакви сценарии. Феновете се чудят в какъв състав ще излязат техните любимци, дали няма да има изненади при схемата на игра или изпълнителите. Какъв ще е подходът спрямо съперника.

На всички тези и още въпроси отговори имат двама души – Станимир Стоилов и Саша Илич. Този път край тъчлинията ще видим двама коренно различни като тип старши треньори. Мъри отдавна е име в Европа и притежава ореол около главата си за „синя“ България.

Сърбинът пък още няма дори 50 мача като старши треньор в кариерата си. Тепърва има какво да доказва. Началото обаче е силно и някои специалисти в родината му дори му предричат сериозна кариера в Западна Европа.

Левски – ЦСКА този път ще е битка на старата срещу новата школа.

В едно обаче не бива да се съмняваме – макар и да няма опита на Мъри на скамейката в подобни дерби мачове, Илич отлично знае как да поеме отговорността в тях и какво е значението им. Саша е дългогодишен капитан на Партизан с богат стаж в „кървавите“ белградски сблъсъци срещу Цървена.

Понякога младостта може да е предимство, особено ако разполагаш с толкова широк състав и имаш възможност да импровизираш. Мъри до последно ще бъде държан в шах от Саша Иличь, който има лукса, но и умението да прави ротации.

Съставът на Левски пък изглежда избистрен отдавна, но пък именно Стоилов е човекът, който може да изцеди максимума от своите възпитаници. Предстои да разберем кой стил на игра ще се окаже успешен или пък както често се случва – Вечното дерби ще остави интригата за следващото издание. 

Видяно 11 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.