Левандовски: Барса винаги мисли за титли

0
Роберт Левандовски
Снимка: Twitter

Новият нападател на Барселона Роберт Левандовски е убеден, че бързо ще се интегрира към отбора и ще допринесе за успехите му. „Шампионска лига? Трябва винаги да мислим за титли, но тепърва започваме сезона. С потенциала и таланта, с които разполага отбора, ще гледаме винаги да сме на върха и да се борим за трофеите. Ще трябва да почакаме, но този сезон ще е много по-добър от предишния“, каза Лева.

„Още от първия ден ми е много добре в тима. Всички ми помагат, за мен това говори доста. Чувствам се много добре. Футболният език е лесен за разбиране и адаптиране. Също така доста съм си говорил с Хосеп Гуардиола за тактика. Затова ми е по-лесно да се припособя към която и да е схема“, допълни Роберт.

„Колко гола си поставям за цел? Разбира се, че трябва да дам максимума от себе си и да вкарам възможно най-много попадения. Най-важното е да печелим мачовете си. Никога не мисля преди да започна за това колко гола ще отбележа. Ще трябва да почакаме. Много съм щастлив да бъда тук, защото виждам огромен потенциал в този отбор и със сигурност ще играем все по-добре“, каза още нападателят.

„Колко пъти в Барселона ми напомняха за четирите ми гола срещу Реал Мадрид (като футболист на Борусия (Дортмунд) през 2013-а – б.р.)? Няколко пъти. Всички помнят онзи мач, но сега съм част от Барселона и знам, че това е една нова глава. Реал ще бъде големият ни съперник и миналото е налице, но сега ще трябва да покажа нови неща в бъдеще. Загубата от Байерн (Мюнхен) с 2:8? Не сме говорили за нея, защото тя е в миналото и сега това е нова глава. Трябва да създадем ново бъдеще за всички нас. По-добре да не гледаме назад. Това ще бъде нашата идея“, доави Лева.

„Чувствам се доста добре и все още не съм мислил за това колко сезона ми остават на топ ниво, но ще са няколко години. Направих си тест и тялото ми показва, че съм с няколко години по-млад, отколкото показва възрастта ми. С колко години? Не знам. Ако ме питаш след три години, тогава ще ти отговоря”, коментира 33-годишният Левандовски на пресконференция преди контролата с Ювентус.


Видяно 15 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.