Лекарят, който 7 години се грижи за Ериксен: Боже, пропуснах ли нещо?

0
Кристиан Ериксен

Бившият клубен лекар на Тотнъм Санджай Шарма, който 7 години се е грижил за здравето на Кристиан Ериксен, разкри детайли за ситуацията от мача с Финландия и случилото се с датската звезда. Халфът падна на терена и лекарите се бориха за живота му дълго време. Футболистът на Интер е в болница и вече е добре.

Шарма заяви, че Ериксен никога не е имал сърдечни проблеми, но тестовете „никога не са 100% надеждни“.

„Ако са направили синусоидна реанимация и ако са използвали дефибрилатор, тогава мога да кажа, че това е първичен сърдечен арест, причинен от „навлизането“ на сърцето в лош ритъм“ обясни професор Шарма.

„Видях, че той се затича към топката, че краката му отказват и че пада … краката му тотално го „предадоха“, което е ясен индикатор, че нещо опасно се обърка. Той стана „мек“ и просто падна. Вероятно мозъкът му остана без кислород.

Моментът от падането на земята до реанимирането се нарича „застой“. Колкото по-дълго продължава „застоят“, толкова по-лошо ще бъде за вас! Всяка минута, прекарана в „застой“, намалява шансовете ви за оцеляване със седем процента. Обикновено някой, който е прекарал пет или шест минути в „застой“, ако се възстанови, е в критично състояние и трябва да бъде свързан с респиратор и интубиран, за да диша. Чудо е, че оцеля! Но, не забравяйте, Кристиан е много млад здрав мъж. Той не е като възрастните хора, които имат сърдечни проблеми. Той е човек с фантастична циркулация“, обясни специалистът.

Професор Шарма разказа, че се е молил за Ериксен в моментите преди да пристигне обнадеждаващата новина, че датчанинът е оцелял и е в стабилно състояние.

„Откакто той дойде в Тотнъм през 2013 г., моята работа беше да го наблюдавам и го тествахме всяка година. Неговите тестове до 2019 г., бяха напълно нормални, без очевиден сърдечен проблем. Това твърдя, защото аз правих тестовете“.

„Мислех си: „ Боже мой, пропуснали ли сме нещо?“. Веднага погледнах документацията и всички резултати бяха перфектни. Възможно е Кристиан да е получил „тихи сърдечни проблеми“ откакто напусна Тотнъм през януари 2020 г. , въпреки че в Интер със сигурност е направил всички тестове. Но ние сме в пандемия. Някои футболисти може да имат „субклинична инфекция от COVID“, която може да засегне сърцето“, заключи професорът по кардиология.

Видяно 27 пъти
Слави Янакиев

Слави Янакиев

Коментирай

Няма коментари.