Най-новият букмейкър е вече в БългарияСпорт Бонус: 30лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ + до 300лв Нов Клиент
ВХОД
РЕГИСТРАЦИЯ

Легендата Тони Кукоч влезе в баскетболната Зала на славата

0
тони кукоч нба

Легендата на европейския баскетбол и на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада Тони Кукоч бе удостоен с едно от най-големитеп ризнания в света на професионалния спорт. Хъратинът, който е трикратен шампион на НБА с Чикаго Булс, бе част от випуск 2021, който бе приет вчера в международната баскетболна Зала на славата.

52-годишният Кукоч стана част от вечното величие на играта с оранжевата топка в компанията на някои от най-големите играчи от близкото минало – Пол Пиърс, Крис Бош, Бен Уолъс и Крис Уебър бяха част от играчите, които оставиха своя вечен отпечатък върху „лигата на извънзените“ и заслужено получиха своите специални якета, които ги правят част от най-великата колекция играчи на планетата.

Кукоч се превръща в първия хърватин, който влиза в Международната баскетболна Зала на славата, като кандидатурата му бе издигната и одобрена от Международния комитет към организацията.

Преди Кукоч да се присъедини към Майкъл Джордан и Скоти Пипън през 1993 г., той е един от най-способните крила на европейската сцена. Печели Евролигата три пъти с Югопластика, шампион на Италия и носител на Купата на страната с Бенетон Тревизо и неколкократен шампион на Европа с Югославия за мъже и юноши. През 1990 г. печели и Световното първенство с бившата източноевропейска република.


Видяно 47 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.