Легендарен тенис треньор опроверга слуховете за смъртта си

0
ник болетиери

Вчера в световното медийно пространство се завъртя новината, че един от най-значимите хора в историята на тенис – Ник Болетиери, е починал в неделя вечер на 91-годишна възраст след инфекция на бъбреците. По-рано през неделя дъщерята на Болетиери съобщи в социалните мрежи, че баща ѝ е на смъртния си одър. Болетиери бе обявен за мъртъв през изминалата нощ, но самият американец използва профила си в Instagram, за да съибщи на всички, че все още е сред нас и се бори за живота си.


Американецът е един от най-известните тенис треньори. По време на своята треньорска кариера Болетиери е бил наставник на някои от най-големите звезди на съвременния тенис – Андре Агаси, Моника Селеш, Джим Къриър, сестрите Уилямс и Мария Шарапова.

Близки на Болетиери разкриват, че през последните години той често има проблеми със здравето, като преди две години е паднал на корта по време на тренировка, но е отказал лекарска помощ.

Видяно 33 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.