Легенда на „сините“: Клубът търси още хора да дават пари

0
Кирил Ивков
Снимка: сайт на Левски

Легендата на Кирил Ивков е стожер в отбраната на Левски при победата над ЦСКА със 7:2 на 17 ноември 1968 година. Днес синята общност отбелязва 53 години от този исторически успех над вечния враг.

„Ще споделя нещо за първи път, което ми се случи след тази победа. Когато излязох от стадиона и видях пълните улици с наши привърженици, реших да се прибера пеша, тъй като ми беше драго. Тогава живеех в кв. „Хаджи Димитър“ и вървенето отнемаше около половин час, но аз се прибрах у дома след повече от един. Причината е, че много левскари ме спираха и прегръщаха“, заяви за Nostrabet Ивков.

„Живеех на втория етаж и когато влязох у дома, чух, че еуфорията продължава. Излязох на терасата и видях под нея сини запалянковци да скандират „Левски, Левски“ и имената на играчите. Това продължи дълго и този спомен ми остана за цял живот“, допълни бившият защитник, който е избиран два пъти за Футболист №1 на България.

„От онова дерби разбрах, че отборът, който е в по-слаба форма и не е фаворит, може да побеждава. Впоследствие това се случи още няколко пъти в тези мачове, които винаги са били очаквани с голям интерес“, допълни Ивков.

По повод настоящето на Левски Кирил Ивков направи следния коментар за Nostrabet: „Малко се поуспокоиха нещата след последните добри резултати и подобрената игра. Доколкото съм запознат, ще се привлекат нови футболисти през зимата, но успоредно с това се търсят и други хора, които да дават пари. Надявам се този сезон да е преходен и през следващия отново да гледаме този Левски, който всички левскари искаме.“


Видяно 503 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.